Unija Borilačke Vještine

KLUB BORILAČKI VJEŠTINA U ŽIVINICAMA

Informacije

Informacije

Lokacija

Nalazimo se u ulicMeše Selimovića 9
Zivinice preko puta MSŠ.
 

O Sensei-u

Sensei Nihad Mehmedović

3. Dan Crni Pojas
15 Godina treniranje u mješanim borilačkim vještinama.
5 Godina profesionalno predavanje borilački vještina svim godištima.
5+ Godina iskustva iz Jiu Jitsu i Muay Thai.
Certifikacije za predavanje Krav Maga odbrane.

 
 

Radno vrijeme

  • Subota: 08:00 – 13:00
  • Nedjelja: ZATVORENO

O nama.

Unija Borilačke Vještine je vezana sa Impact Martial Arts. To je organizacija Borilačkih Vještina u New York, SAD. Impact je sistem koji je počeo pod drugim imenom 1975. godine i od tad se razvija kako se vremena mjenjaju. Borilačke Vještine po tradiciji su postojale da osoba može naučit kako se braniti protiv nasilnika i da stvori bolju osobu od sebe. Impact i Unija Borilačke Vještine drže se tih tradicija odbrane i razvijanje mentalnog rasta kroz profesionalan i konstruktivan način.

U modernom svijetu postoje mnoge opasnosti za djecu i za odrasle. Radi toga smo promijenili sve odbrane našeg sistema da koristimo Krav Maga. Krav Maga je Izraelski vojni sistem koji koristi samo najefikasnije načine za odbranu. Kroz Krav Maga možemo pripremiti naše učenike da budu spremni za mnoge situacije protiv nasilnika.

Najvažniji dio našeg traninga je da gledamo da svi učenici budu u sigurnoj sitaciji sa što manjim rizikom za povrede. Mnogi odrasli i roditelje djece koja treniraju žele trening koji uspjeva u fizičkoj obuci, a bitno je i mentalno razvijanje. Mi se ponosimo na naš sistem koji to nudi.